spek.bonsait.fi

Kova meno vaatii maistuvat murkinat. Pistä hella tulille ja kokkaa kunnon sapuskat. Ja taas jaksaa!

Brankkarin byttis

Brankkarin byttis (toiselta nimeltään pyttipannu) on ruoka, jonka tekemisessä käytetään luovuutta ja neroutta. Pyttipannuun voi laittaa melkein mitä vaan kaapista löytyvää. Mainion pyttipannun saat esimerkiksi yli jääneistä keitetyistä perunoista. Pyttipannussa kaikki ainekset on pilkottu pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Pienet kuutiot kypsyvät nopeasti pannulla.
 

  • perunaa (esimerkiksi muutama kuutioitu, keitetty peruna tai
    1 pss pakastettuja perunasuikaleita tai 1 pss peruna-sipulisuikaleita)
  • sekalaisia kasviksia pieninä kuutioina, esim. kesäkurpitsaa, herneitä, maissia, paprikaa
  • makkara- tai lihapullakuutioita
  • 2 kananmunaa
  • mausteeksi paprikajauhoa, pippuria ja/tai yrttimaustetta
  • ruokaöljyä tai margariinia paistamiseen

Välineet:

leikkuulauta ja veitsi ainesten pilkkomiseen, syvä paistinpannu, paistinlasta tai puuhaarukka ruuan sekoittamiseen.

Kaada kuumalle paistinpannulle 1-2 rkl ruokaöljyä. Laita kasvikset ja makkara- tai lihapullakuutiot pannulle paistumaan. Kun ne alkavat olla kypsiä, lisää kananmunat. Voit sekoittaa kananmunan joukkoon tai antaa niiden hyytyä ”silmiksi”. Syö tämä reilu satsi kaverin, leivän ja tuoreen salaatin kanssa. Päälle voi turauttaa ketsuppia.

Lisää reseptejä Paloposti Junior -lehdessä



 

spek.bonsait.fi

Jaa reseptisi!

Reseptivinkkisi voit lähettää tästä